ПРЕТСТАВИ

Jan
1
,,Жена од минатото“
Датум и час на претстава
28/06/2017 20:00
30/06/2017 20:00
Последна резервација
30/06/2017 20:00
Слободни седишта
0 / 270
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Детали
Возраст на посетители
All
Забелешка
Резервациите за изведбите се бесплатни. Билетите се плаќаат и подигаат на билетара пред почеток на претставата.
Информации за претставата

Автор на текстот: Роланд Шимелфениг / Roland Schimmelpfennig

Режија: Нела Витошевиќ / Nela Vitosevic

Сценографија: Нела Витошевиќ / Nela Vitosevic

Костимографија: Розе Трајчевска / Roze Trajchevska

Композитор: Огнен Анастасовски / Ognen Anastasovski

Автор на плакат: Нина Максимова / Nina Maksimova

Играат:

Френк - Игор Ангелов к.г. / Igor Angelov

Клаудија - Јасмина Василева / Jasmina Vasileva

Роми Фогтлендер - Александра Пешевска / Aleksandra Pesevska

Енди - Марко Трајковиќ / Marko Trajkovic

Тина - Нина Максимова / Nina Maksimova

Превод на македонски: Зоран Зафировски / Zoran Zafirovski; Сашо Костовски / Saso Kostovski

Роланд Шимелфениг е добитник на многубројни награди за драма и е еден од највозбудливите гласови на модерниот театар. За него слободно може да се каже дека е моментално најиграниот и најпоставуваниот современ автор во Европа. Неговите драми се играат во повеќе од 40 земји, секогаш проследени со огромен успех поради оргиналниот и иновативен стил на пишување на авторот. „Последниот германски увоз на Роланд Шимелфениг е полн со вознемирувачки одгласи: Фатална привлечност, Стари времиња Пинтер, готска фикција. Во времетраење од 75мин, преку забрзаното зголемување на морничавоста успева, оваа психолошка ноќна мора, да ја спушти во една инфламаторна мелодрама" (The Guardian, 19.05.2005)

Жанр: Трилер

Времетраење: 70 мин

Слики од претставата
Настапуваат
Нина Максимова
актер
Performer details are not available
Maрко Трајковиќ
актер
Performer details are not available
Александра Пешевска
актер
Performer details are not available
Јасмина Василева
актер
Performer details are not available
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Can hold 270 people
Следни претстави