ПРЕТСТАВИ

Jan
1
,,Хaj Фај (Hi -Fi)"
Датум и час на претстава
27/05/2017 20:00
26/05/2019 20:00
Последна резервација
26/05/2019 20:00
Слободни седишта
1 / 270
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Детали
Возраст на посетители
All
Забелешка
Резервациите се бесплатни. Сите резервирани билети треба да се подигнат и платат на билетарата на Театар Куманово најдоцна половина час пред почеток на претставата.
Информации за претставата

ХАЈ ФАЈ во режија на Јани Бојаџи, текст на Горан Стефановски.
Пиесата Хај Фај од Горан Стефановски во режија на Јани Бојаџи во својата суштина е мелодрама што зборува за распадот на едно македонско семејство. Иако драмата е напишана пред повеќе од триесет години, се што се случува во неа коренспондира со времето денес, безмалку како да е напишана за македонската актуелна социјална и политичка ситуација.

 

Актери:

Горан Илиќ,

Кети Дончевска Илиќ,

Љупчо Хаџи – Стојанов,

Сања Русеска,

Владо Дојчиноски,

Антонио Димитриевски,

Здравко Стојмиров к.г.

Настапуваат
Љупчо Хаџи-Стојанов
актер
Performer details are not available
Антонио Димитриевски
актер
Performer details are not available
Владо Дојчиновски
актер
Performer details are not available
Сања Русеска
актер
Performer details are not available
Горан Илиќ
актер
Performer details are not available
Кети Дончевска Илиќ
актер
Performer details are not available
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Can hold 270 people
Следни претстави