ПРЕТСТАВИ

Jan
1
,,Бегај еве ја жена ти 2 - Па не баш"
Датум и час на претстава
31/05/2017 20:00
26/05/2018 20:00
Последна резервација
26/05/2018 20:00
Слободни седишта
7 / 270
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Детали
Возраст на посетители
All
Забелешка
Резервациите за изведбите се бесплатни. Билетите се плаќаат и подигаат на билетара пред почеток на претставата.
Информации за претставата

,,Бегај еве ја жена ти 2 - Па не баш “ режија - Коле Ангеловски

текст по Реј Куни

сценографија и костимографија - Илина Ангеловска

Играат :

Горан Илиќ

Кети Дончевска Илиќ

Дубравка Киселички

Владо Дојчиновски

Александра Михајловска

Давид Илиќ

Илија Струмениковски

продукција Театар Куманово 2016

премиера 15.10.2016

Со премиерата на ,,Бегај еве ја жена ти 2“ ансамблот на Театар Куманово го затвори 19тиот меѓународен фестивал ,,Денови на комедија 2016“.

„Па, не баш!“ е типична комедија на ситуации градена врз текстуалната предлошка Caught in the Net (Фатен во мрежa) на британскиот мајстор на комедијата Реј Куни. Таа претставува „легитимно“ продолжение на Бегај еве ја жена ти од 2004 година – најиграната комедија на кумановската сцена во последните две децении.

Режисерот Ангеловски во својата адаптација, почитувајќи ги основните обележја на францускиот водвиљ (Пикар, Лабиш, Фејдо…), посегнува по англискиот хумор од текстот на Куни, давајќи му домашен шмек, локална географија и дијалект, и ткае возбудлива и современа приказна за луѓе од нашето секојдневие кои случајноста ги става во мноштво невозможни и урнебесни ситуации, со низа неочекувани пресврти.

 

Слики од претставата
Настапуваат
Дубравка Киселички
актер
Performer details are not available
Aлександра Михајловска
актер
Performer details are not available
Владо Дојчиновски
актер
Performer details are not available
Горан Илиќ
актер
Performer details are not available
Кети Дончевска Илиќ
актер
Performer details are not available
Локација
Театар Куманово
Theater - Kumanovo, Sv. Kiril i Metodij, Kumanovo, Municipality of Kumanovo, Macedonia (FYROM)
Can hold 270 people
Следни претстави